Parsisiųskite

Spalio 22 d., trečiadienis
 
Gauk naujienas el. paštu:
Atsisakyti
 
 
2010 Liepos mėn. 15 d. 07:50

Paragaukite

Rima Marcinkevičienė

Siūlome patiekalų iš voveraičių.

Voveraičių ir ryžių mišrainė

1 stiklinė virtų voveraičių, 2 stiklinės virtų ryžių, 3 nedideli agurkai, 1 svogūnas, 3 šaukštai majonezo, 2 šaukštai grietinės, truputis druskos, 2 pomidorai.

Agurkus supjaustykite kubeliais, susmulkinkite svogūną, sudėkite ryžius ir voveraites, pasūdykite ir sumaišykite su majonezu bei grietine. Pomidorus supjaustykite griežinėliais, juos išdėliokite salotinės kraštuose, o į vidurį sudėkite mišrainę.

Voveraičių ir špinatų salotos  

0,5 l virtų voveraičių, 1 saujelė špinatų, 3 jauni svogūnėliai su laiškais, 3 skiltelės česnakų, 1 indelis konservuotų kukurūzų, druskos, 50 g sviesto, 5 šaukštai aliejaus, 3 šaukštai obuolių acto.

 Voveraites apkepkite ištirpytame svieste ir aliejuje. Tada sudėkite susmulkintus svogūnėlius, kukurūzus, truputį pakaitinkite ir nukaiskite. Suberkite susmulkintą česnaką, įpilkite acto ir gerai išmaišykite. Sudėkite į špinatų lapais išklotas salotines.

Tiršta voveraičių sriuba  

200 g voveraičių, 1 svogūnas, 25 g sviesto, 3 šaukštai miltų, 800 g sultinio, 200 g grietinėlės, druskos, petražolių.

Susmulkintas voveraites pakepkite su svogūnais ir sviestu. Tada suberkite miltus, truputį pakepkite ir sudėkite į puodą. Pamažu supilkite šiltą sultinį, įberkite druskos ir virkite ant mažos ugnies apie 15 min. Tuomet supilkite grietinėlę ir pavirkite dar keletą minučių. Patiekite su batono skrebučiais.

Voveraičių sriuba su manais  

1 l voveraičių, 2,5 l vandens, 3 šaukštai manų kruopų, druskos, sriubos prieskonių, krapų.

Voveraites išvirkite pasūdytamevandenyje. Tada suberkite manus ir pamaišydami virkite dar 10 min. Tuomet įberkite prieskonių ir nukaiskite.

Troškinys su voveraitėmis

1 l voveraičių, 350 g ryžių, 2 svogūnai, 1 žalia paprika, 8 česnakų skiltelės, truputis kario, druskos, pipirų, aliejaus.

Voveraites apkepkite su aliejumi, sudėkite į puodą su trupučiu vandens ir virkite. Keptuvėje su aliejumi apkepkite susmulkintą papriką ir svogūnus, įdėkite juos prie grybų, įberkite prieskonių. Tada įpilkite 3 stiklines vandens, suberkite ryžius ir virkite ant mažos ugnies. Baigiant virti sudėkite česnakus, išmaišykite ir pavirkite, kol ryžiai visai suminkštės.

Vištų blauzdelės su  voveraitėmis

6 vištų blauzdelės, 0,5 l voveraičių, 4 jauni svogūnėliai su laiškais, 3 česnakų skiltelės, 150 g sviesto, 3 šaukštai grietinės, truputis druskos ir vištienos prieskonių.

Vištieną įtrinkite prieskoniais ir palaikykite 3–4 val. Tada apkepkite svieste ir sudėkite į troškintuvą. Tame pačiame svieste apkepkite voveraites ir sudėkite ant vištienos. Į troškintuvą taip pat suberkite stambiai supjaustytus svogūnus, česnakus, supilkite grietinę.Uždengę troškinkite orkaitėje.

Žiemai

Marinuotos voveraitės

1 kg voveraičių. Marinatui: 1,5 stiklinės vandens, 1 stiklinė acto (9 proc.), 2 šaukšteliai druskos, 2 šaukšteliai cukraus, 5 kvapieji pipirai, 2 gvazdikėliai, 2 laurų lapeliai.

Voveraites išvirkite pasūdytame vandenyje (apie 15 min.), nukoškite ir sudėkite į paruoštus stiklainius. Iš nurodytų produktų išvirkite marinatą, užpilkite voveraites ir pridengę dangteliais kaitinkite 100 laipsnių temperatūroje: 0,5 l stiklainius 15 min., 1 l – 20 min. Sandariai uždarykite.

Voveraitės sūryme

Sūrymui: 1 l vandens, 2 šaukštai druskos, 1 šaukštelis cukraus, 2 g citrinų rūgšties, 6 kvapieji pipirai, 2 laurų lapeliai, 2 šaukšteliai kmynų.

Voveraites išvirkite pasūdytame ir parūgštintame vandenyje (apie 15 min.). Grybus išgriebkite ir sudėkite į paruoštus stiklainius. Į vandenį suberkite prieskonius, pavirkite 3 min. ir užpilkite ant voveraičių. Kaitinkite 2 kartus: pirmą kartą 1 val., antrą – 30 min. Sandariai uždarykite.

Platinti, skelbti, kopijuoti Krašto spaudos informacijas ir fotoinformacijas be raštiško UAB "Krašto spauda" sutikimo draudžiama. Susitarti dėl turinio galima parašius laišką adresu redakcija@krastospauda.lt
atgal
Palikti komentarą
Vardas:* El. paštas:
Komentaras:*
Virtuvės paslaptys
Kruopos – vienas maistingiausių produktų. Fotodiena.lt nuotr.
2014 Spalio mėn. 22 d. 08:10
Pripažinkime, Lietuvoje košė nelaikoma prabangiu maistu. Be reikalo, nes kruopos – vienas maistingiausių produktų. Jose gausu vitaminų ir mikroelementų, naudingųjų angliavandenių, maistinių skaidulų. »
Kepsniams daugiau kaip trečdalis lietuvių renkasi paukštieną. VL archyvo nuotr.
2014 Spalio mėn. 15 d. 08:05
Lietuviai neįsivaizduoja savo mitybos be kepsninėje keptų patiekalų – net 95 proc. restoranų tinklo „Forest“ apklaustų žmonių patvirtino, kad juos mėgsta. O kepsniams daugiau kaip trečdalis žmonių renkasi paukštieną. »
Dažnai lietuviai namuose vyno pasigamina savo reikmėms, tačiau norintiems jo gaminti daugiau keliami atitinkami reikalavimai. Fotodiena.lt nuotr.
2014 Spalio mėn. 13 d. 08:22
Domitės vyno gamyba, bet trūksta žinių? O gal jau esate vyndarių gretose, tačiau reikalingas kvalifikaciją patvirtinantis dokumentas? Gera žinia vyno ir midaus gamintojams – nuo lapkričio pradžios Kauno kolegija rengia specialius kursus. »
Žuvis – sveikas lengvai virškinamas produktas. Klaudijaus Driskiaus nuotr.
2014 Spalio mėn. 8 d. 09:55
Žuvis –   sveikas lengvai virškinamas produktas. Šeimininkės renkasi žuvį pagrindiniam dienos patiekalui, nes ją galima paruošti įvairis būdais. Įrodyta, kad žuvyse esančios omega-3 riebalų rūgštys mažina širdies ir kraujagyslių... »
Moliūgas – universali daržovė, nes valgomos visos jo dalys – minkštimas, sėklos, lapai, žiedai. Fotodiena.lt nuotr.
2014 Spalio mėn. 1 d. 08:20
Ar kada nors pagalvojote, kodėl oranžinį gražuolį vadiname moliūgu? Šis žodis kilo iš sanskrito kalbos, jis reiškia tas, kurio stiebas vyniojasi ir įsikimba į viską . Taip ir yra. Moliūgui stiebo reikėtų pavydėti. »
Maisto kokybės vadovas Algirdas Furmanavičius teigia, kad lėtai mėgautis maistu vėl madinga.
2014 Rugsėjo mėn. 24 d. 10:16
UAB „Amber food“, valdančios restoranus „Charlie Pizza“, „La Crêpe“, „Katpėdėlė“ ir „Carskoje Selo“, maisto kokybės vadovas Algirdas Furmanavičius, užsiimantis ir maisto gurmanams skirtų renginių koncepcijų kūrimu bei įgyvendinimu... »
Prasidėjęs ruduo atgal į barus pargina ne tik krepšinio sirgalius, bet ir alaus mėgėjus. Fotodiena.lt nuotr.
2014 Rugsėjo mėn. 18 d. 14:39
Prasidėjęs ruduo atgal į barus pargina ne tik krepšinio sirgalius, bet ir alaus mėgėjus:  vasarą įpratę gėrimais mėgautis gamtoje, atšalus orams barų lankytojai alų buteliuose iškeičia į pilstomo alaus bokalą. Pasak gastronominio... »
Turėtume būti labai dėkingi Kristupui Kolumbui už tai, kad jis į Europą atvežė bulves. Fotodiena.lt nuotr.
2014 Rugsėjo mėn. 17 d. 10:30
Turėtume būti labai dėkingi Kristupui Kolumbui už tai, kad jis į Europą atvežė bulves. Mat tik XIX a. pabaigoje, kai Lietuvoje buvo pradėta masiškai auginti bulves, žmonės pagaliau ėmė drąsiau žvalgytis į ateitį – badas nebegrėsė. »
Nuo derliaus obuolys lūžta, skyla pusiau ar, neišlaikę jo svorio, išvirsta. Nuodėmė būtų tokiu metu nevalgyti obuolių, juoba jie labai naudingi. VL archyvo nuotr.
2014 Rugsėjo mėn. 10 d. 09:34
Nuo derliaus obelys lūžta, skyla pusiau ar, neišlaikę jo svorio, išvirsta. Nuodėmė būtų tokiu metu nevalgyti obuolių, juoba jie labai naudingi. »
Azijos virtuvė, adaptuojama taip, kad atitiktų vakariečių skonį ir kultūrinį suvokimą.
2014 Rugsėjo mėn. 10 d. 07:00
Globalizacijos laikais, kai pasiekti kitą pasaulio kraštą užtrunka keletą valandų skrydžio lėktuvu, nenuostabu, kad skirtingų šalių kultūros persipina, viena kitą papildydamos iki šiol jai nebūdingais dalykais. Ne išimtis – ir egzotiška... »
Bemaž dvi praėjusias savaites Šiaurės Lietuvos, Žemaitijos ir pajūrio grybautojai trynė rankas: baravykų užderėjo kaip retais metais. Fotodiena.lt nuotr.
2014 Rugsėjo mėn. 3 d. 09:48
Bemaž dvi praėjusias savaites Šiaurės Lietuvos, Žemaitijos ir pajūrio grybautojai trynė rankas: baravykų užderėjo kaip retais metais. Vidurio ir Pietų Lietuvos gyventojai šniurkšėjo nosimis: vieną kitą miško gėrybę galima surasti, tačiau... »
Tokios produktų linijos, išsiskiriančios neįmantriomis pakuotėmis ir nedidelėmis kainomis, pirkėjams natūraliai kelia vieną klausimą: „Kodėl taip pigu?“
2014 Rugpjūčio mėn. 29 d. 06:00
Pastaraisiais metais privačių prekės ženklų produktai vis dažniau atsiduria pirkėjų krepšeliuose. Taip yra todėl, kad nuolat plečiamas jų asortimentas leidžia įsigyti ne tik pagrindinių, tačiau ir įmantresnių prekių. Privačiais prekės... »
alloverpress.ee nuotr.
2014 Rugpjūčio mėn. 27 d. 08:29
Rugsėjo 1-oji – naujųjų mokslo metų pradžia visose Lietuvos mokymo įstaigose. Pirmokai nedrąsiai praveria mokyklų duris, juos lydintys dvyliktokai atsidūsta, nes tai – paskutinė nerūpestingos vaikystės rudens šventė. »
Obuoliai – ne tik visiems gerai žinomas skanėstas, bet ir vaistas. alloverpress.ee nuotr.
2014 Rugpjūčio mėn. 20 d. 10:10
Įdomu, ar yra Europoje žmogus, kuris nebūtų ragavęs obuolių? Lietuvoje tikrai nėra. Juk miškinės obelys pas mus auga nuo neatmenamų laikų, tik kažin ar jų obuoliukus dabar valgytume, juk turime skanesnių. »
 Vienas produktas – neribotos meniu galimybės
2014 Rugpjūčio mėn. 14 d. 14:13
Dažniausiai bandydami sutaupyti atsiduriame poreikių aklavietėje – norime išleisti mažiau, tačiau nesinori, jog dėl to kentėtų mūsų meniu. Vieną dieną norime sriubos, kitą – salotų ar orkaitėje kepto patiekalo. Tačiau atrodo, jog visiems... »
Raugintos  – vertingesnės nei šviežios.Fotodiena.lt nuotrauka
2014 Rugpjūčio mėn. 6 d. 18:00
Daržai pilni įvairiausių daržovių ir ne viena šeimininkė suka galvą, kaip jų pasiruošti žiemai. »
Duona su sėlenėlėmis
2014 Rugpjūčio mėn. 6 d. 10:59
Vienos geriausių Australijos dietologių dr. Rosemary Stanton teigimu, šiais laikais galima įsigyti įvairiausių sveiko maisto produktų, tačiau daugelio žmonių mitybos racionas tebėra skurdus – vis dar vartojame daug riebalų, druskos, alkoholio... »
Alloverpress.ee nuotr.
2014 Liepos mėn. 30 d. 11:14
Būna dienų, kai šeima tikisi skanių pietų, o jūs esate pavargusi arba nesugalvojate, ką išvirus. Dažniausiai taip nutinka vasarą, kai karštis lenkia prie žemės. Štai keletas idėjų, kaip palengvinti tokias dienas. dienas. »
Taupymo psichologija: kokios nuotaikos eiti apsipirkti, kad sutaupytumėte?
2014 Liepos mėn. 30 d. 10:27
Neiti į parduotuvę nuobodžiaujant ir nepavargti apsipirkinėjant – tai keletas patarimų, kurie padės sutaupyti. »
Agurkai nėra labai maistingi, tačiau be jų neįsivaizduojame savo stalo. alloverpress.ee nuotr.
2014 Liepos mėn. 23 d. 08:45
Agurkai nėra labai maistingi, tačiau be jų neįsivaizduojame savo stalo. Manoma, kad Indijoje jie buvo auginami prieš keletą tūkstantmečių metų. Agurkus taip pat valgė senovės egiptiečiai bei graikai ir juos piešė ant šventyklų sienų. »
Juodųjų serbentų įtaką žmogaus organizmui būtų sunku pervertinti. alloverpress.ee nuotr.
2014 Liepos mėn. 16 d. 08:26
Juodųjų serbentų įtaką žmogaus organizmui būtų sunku pervertinti. Vien vitamino C juose yra dešimt kartų daugiau nei citrinose – iki 400 mg 100 gramų. Iš Lietuvoje augančių augalų daugiau šio vitamino yra tik erškėčių ir aktinidijų... »
Galima mėgautis greitai pagaminamais gardžiais patiekalais iš kiaušinių. alloverpress.ee nuotr.
2014 Liepos mėn. 9 d. 09:57
Prieš kelerius metus kiaušiniai buvo patekę į sveikatai pavojingų produktų sąrašą. Vėliau jie „reabilituoti“. Taigi, nesibaiminant galima mėgautis greitai pagaminamais gardžiais patiekalais iš kiaušinių. »
Vasara – nuostabus metų laikas, kai galime mėgautis ne tik sodų, daržų, bet ir miškų gėrybėmis, pagardinti patiekalus aromatingomis uogomis ir vaisiais. alloverpress.ee nuotr.
2014 Liepos mėn. 2 d. 08:44
Vasara – nuostabus metų laikas, kai galime mėgautis ne tik sodų, daržų, bet ir miškų gėrybėmis, pagardinti patiekalus aromatingomis uogomis ir vaisiais. Jie ne tik gražiai atrodo, bet ir praturtina mūsų organizmą vertingais vitaminais. »
Sakoma, kad pusryčiai – pats svarbiausias dienos valgis, tik lėtas valgymas mėgaujantis maistu darbo dienomis dažnam tampa prabanga. alloverpress.ee nuotr.
2014 Birželio mėn. 23 d. 10:52
Sakoma, kad pusryčiai – pats svarbiausias dienos valgis, tik lėtas valgymas mėgaujantis maistu darbo dienomis dažnam tampa prabanga. Lietuviams po truputį perimant Europos didmiesčių gyventojų tradicijas ir šiokiadieniais pusryčiauti kavinėse... »
Žinoma, joninių naktį niekam nesinori stovėti prie puodų, tad geriau užkandžių paruošti iš anksto ir po trumpiausios metų nakties smagiai sutikti aušrą. alloverpress.ee nuotr.
2014 Birželio mėn. 18 d. 08:46
Kvapus laužo dūmas ir grynas oras sukuria ypatingą Joninių nakties nuotaiką. Kad plukdydami vainikus ir ieškodami paparčio žiedo neišalktumėte, teks padengti šventinį stalą. Žinoma, tokią naktį niekam nesinori stovėti prie puodų, tad geriau... »

Naujausios


Pasiūlymai

Informacija kasdien

Vardadieniai:

Darija, Inga, Krizantas, Krizas, Švitrigaila, Vaigedė

TV programa:

   
TV3 programa
LNK programa
BTV programa
   
   
LTV programa
TV6 programa
LTV2 programa
Lietuvos Rytas. TV
   

Apklausa

Kai vertinate žiemos laiko įvedimą, laikrodžio rodyklę pasukant valanda atgal?

Kainos

Degalai:

Valiutos:

2014-10-25
Valiutos_usd
USD     2.7366 LT
EUR     3.4528 LT
Valiutos_gbp
GBP     4.3861 LT
Valiutos_lvl
LVL     4.9184 LT

Daugiau...

Žaliavos:

 

Kaina, USD

 

Matas

Nafta
Arrow down
81.3   bar.
Dujos   3.62   MMBTU
Auksas   1231.8   oz

Anupro Dirvelės nuotykiai

Atlapsėjo rudenėlis. Drumsčiasi padangių mėlis. Karksi varna pagiry Rudeninį popuri.
Bet Anupras varną giria: – Aš pakelčiau ją didvyre: Per šalčius tupės beržuos, Bet svetur neemigruos.
Turi nuomonę ir Kempė: – Kas tos žąsys? Kas tos pempės? Emigruoja vyturiai, O toliausia tai gandrai.
One prieštaraut negali: – Varnos šildosi šilely. Seimas jas paskelbs, jaučiu, Nacionaliniu paukščiu.